Social Icons

.

Çarşamba

bajar 2012 son album hosgeldin bi xer hati dinle

Bajar 2012 Son Albüm Hoşgeldin Bi Xer Hati Dinle


bajar Bajar 2012 son albüm Hoşgeldin (Bi Xer Hati) dinle2009’da çıkan ilk albümleri “Yaklaş / Nebze”nin ardından dinleyicileriyle konserler aracılığıyla buluşan grup Kürtlerin 90’lardan sonra İstanbul’a göç serüvenini müzikal dille anlatmayı amaçlıyor. Albümde rock sound’una Kürtlerin dengbejliğine denk gelen rap ve funk ile eletronik ve geleneksel melodiler de eşlik ediyor. Sözler kimi zaman Türkçe kimi zaman Kürtçe. Grubun yarattığı müzikal çoşku ise evrensel.
Kardeş Türküler’in solistlerinden Vedat Yıldırım’ın ve Burak Korucu’nun vokalistliğini yaptığı Bajar’da gitarda Cansun Küçüktürk, bas gitarda Ari Hergel, klavyede Ferhat Güneş, davulda Erdem Göymen var.

“Hoşgeldin // B’xér hati” albümünde bulunan söz ve müziklerin çoğu Bajar projesine ait. Bajar, çoğu Yıldırım’ın Kardeş Türküler repertuarının zenginliğinde edindiği tecrübelerden süzülerek gelen güncel bestelerinin yanında anonim eserler de seslendiriyor.
Albümde ayrıca iki usta müzisyenin bestelerine de yer verilmiş. Ahmet Kaya’dan “Yalan da Olsa” ve Şivan Perwer’den “Yaşamak İsyandır” Bajar’ın yorumuyla bir kez daha dillere düşmeye aday…
Albümdeki Eserler
Turike Derşew-Dervişin Heybesi
Betbeyaz-Ruspi
Koça Dawi-Son Göç
Hoşgeldin-B’Xer Hati
Si U Çar Heb-34 Adet
Newroz-Nevruz
Muallel Bahar-Kembihar
Serhildan Jiyan E-Yaşamak
Ey Heval-Arkadaş
Yalan Da Olsa-Derew Be Ji
Fırtına-Bahoz
Hergu Ca Dersim-Her Yer
Me Çın Kır-Yaptı Yapacağını

Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Yorum Alanı Online Yeni Son Şarkıları Dinle,2013 şarkıları dinle,Mp3 Dinle Mp3 dinle

0 yorum:

Yorum Gönder

(Yorum yapma seçeneğini Anonim Şeçiniz)
(Lütfen seviyeli yorumlar yapınız)